Projekt priemyselného parku v katastri obce Záborské je pred stavebným konaním

22.08.2005 Prešov

Prešov 22. augusta (TASR) - Na umiestnenie priemyselného parku v katastri obce Záborské, priamo susediacej s juhovýchodným okrajom mesta Prešov, vydal v piat...
Prešov 22. augusta (TASR) - Na umiestnenie priemyselného parku v katastri obce Záborské, priamo susediacej s juhovýchodným okrajom mesta Prešov, vydal v piatok 19. augusta stavebný úrad Mestského úradu v Prešove územné rozhodnutie. Na piatok 26. augusta zvolal už aj stavebné konanie.

Vedúci úradu Marián Harčarík dnes TASR povedal, že územné rozhodnutie je na prístupové komunikácie a na inžinierske siete technickej infraštruktúry, dovedna na 16 stavebných objektov. Zároveň sa odmietol dopredu vyjadriť o osude stavebného konania, ktorého výsledkom má byť povolenie na výstavbu rozvodov vody, kanalizácie, elektriny a plynu v lokalite nazvanej Za Štepnicou na asi 30 majetkovo-právne usporiadaných hektároch. V parku sa budú nachádzať výrobné a skladové priestory prevažne ľahkej a stredne ťažkej strojárskej produkcie.
Územné konanie v prvom termíne 2. augusta bolo prerušené, avšak navrhovateľ prešovská súkromná developerská firma IPZ, a. s. , doplnila chýbajúce údaje, a tak sa mohlo pokračovať v konaní na vydanie rozhodnutia o umiestnení priemyselného parku.
Mestský parlament v Prešove na júlovom zasadnutí rozhodol prijať ponuku súkromného developera IPZ na vstup do tohto projektu.
Stavebné rozhodnutie musí byť do 9. septembra doručené do Bratislavy. IPZ Prešov sa totiž projektom v spolupráci s mestskou samosprávou uchádza o príspevky z eurofondov na infraštruktúru v parku a v ten deň je uzávierka podávania žiadostí.
 

Vyberte región